Skip to content

Gruvhål som förbryllar

Jan Erik Österlund från Estland, född och uppväxt på Bruket i Degerfors, tog kontakt med oss angående gruvhål i skogen mellan Råbäck och Krontorp. Här saknas information och dokumentation om vad gruvorna användes till. När användes gruvorna, vad utvanns ur gruvorna? Den 9 april besökte Jan Erik oss på förmiddagen och letade uppgifter på arkivet och på eftermiddagen åkte vi runt i området för att se gruvorna i verkligheten. Jan Erik kommer att presentera sina upptäckter under ett onsdagscafé, när han har samlat in tillräckligt med material.

IMG_8649IMG_8648IMG_8653IMG_8656IMG_8654IMG_8658karta

 • Bygdebandscirkel

  Bygdebandscirkel
 • Tandla¨karna_i_Degerfors
 • Jacobsson-Buss
 • Emperi
 • Johanssonbygg
 • coopextra
 • ica-degerfors
 • KD_Solskydd

  KD_Solskydd
 • DfsByggen

  DfsByggen
 • Degerfors Kommun

  Degerfors Kommun
 • allson

  allson
 • 1carab

  1carab
 • logo vux

  logo vux